Agios Nicolaos

Agios Nicolaos

We vertellen graag over de mooie plekjes die we tegenkomen op onze Griekse vakanties. Agios Nicoloas is één van de mooiste steden van Kreta. Bekend daarvan is het bodemloze meer, vlakbij de haven van Agios Nicolaos. Men zegt dat het in verbinding staat met de vulkaan van Santorini via een onderaardse gang. Het meer is echter zo diep dat men nooit heeft kunnen vaststellen hoe diep en of het echt geen bodem heeft. Het wordt sterk afgeraden erin te zwemmen omdat er hele onvoorspelbare stromingen in zijn. In heel het centrum van Agios Nicolaos kan je gezellig wandelen en lekker op diverse terrasjes zitten.


Agios Nicolaos, Griekse vakantie Agios Nicolaos, Griekse vakantie
In de haven van Agios Nicolaos vertrekt de boot naar Spinalonga. Verzeker je ervan de boot te nemen waarmee de Nederlandstalige gids meegaat: Dimitris. Dimitris
werkt op boten van de firma Nostos. Kijk ook op Spinalonga

Maar ook rond de haven en langs het water van de Middellandse Zee, daar Egeïsche Zee genoemd, zijn ook tal van gezellige restaurantjes en terrasjes, eventueel kan je binnen in de airco gekoelde ruimtes zitten, maar zeg nou zelf je gaat toch voor de zon en warmte naar Griekenland op vakantie. En (bijna) ALLE restaurants hebben tegenwoordig gratis WIFI. Voor deze tijd waarin we niet meer zonder internet kunnen. Echter we kwamen afgelopen jaar steeds meer restaurants tegen waar je niet meer met een pin-pas of creditcard kan betalen. Dit is ongetwijfeld het gevolg van de banken-crisis.

Zin in Vakantie?

De onderstaande links gaan naar externe websites
Op vakantie naar Griekenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *