Mooi Kreta

Alexandra’s Griekse producten

Welkom in onze webshop voor Griekse producten.

We leggen hier uit hoe u allerlei lekkere Griekse Gerechten kunt klaarmaken, en u kan hier allerlei lekkere Griekse kruidenmixen, olijfolie, thymhoning en losse kruiden vinden, kruidenmixen voor Gyros, Tzatziki, Griekse vis, Griekse Salade, Stifado. Ook hebben we nu huidverzorgingsproducten op basis van olijfolie, handgemaakte olijfoliezeep, olijfolie handcreme, olijfolie voetcreme en natuursponsen. Natuursponzen zijn erg prettig en goed bij huidproblemen, evenals onze verschillende zepen op olijfoliebasis.
We hopen dat u goed de weg vindt op onze website, neem gerust contact met ons op, schrijf in ons gastenboek, of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. En omdat we gek zijn op vakantie en Kreta, vertellen we onze vakantie verhalen hier. En wijzen de weg naar allerlei leuke plekjes.
Volg ons ook op Facebook

Wij, Alexandra en Rob, op een terrasje uitkijkend over de hoogvlakte van Lassithi

Wij, Alexandra en Rob, op een terasje uitkijkend over de hoogvlakte van Lassithi

De blokken hieronder zijn om u snel de weg te wijzen op onze website, het eerste blok heeft links naar andere bladzijdes op onze site, het tweede blok wijst naar de laatste nieuwe recepten, en het derde blok geeft random foto’s die op onze site staan. Als u op de foto klikt gaat u naar dat deel van onze site waar die foto staat.

Klik op de foto om naar dat deel van onze site te gaan

Kruiden voor uw Griekse gerechten

We zijn nogal gek op Griekenland en in het bijzonder op Kreta. Tijdens onze vakanties op Kreta zijn we altijd op zoek naar Griekse Producten voor onze webshop. Kruidenmixen om zelf thuis snel lekkere Griekse gerechten op tafel te toveren. Die vindt u hier. Verder vindt u allerlei informatie over Kreta en Griekenland. We zijn geen naslag werk of zo. We verzamelen tips en zetten die hier neerzetten. Net als recepten van Griekse gerechten die schrijven we ook hier op.

Schrijf een recensie op Kiyoh of kijk daar wat andere zeggen.

 

Deze maand zijn een aantal van onze kruidenmixen in de aanbieding in onze winkel.

 

De olijfolie is binnen.

We hebben nu ook olijfolie in de shop.
Het is een heerlijke extra vergin olive oil.
De olie komt van Kreta.

De olijfolie is leverbaar in flessen van een kwart liter, een halve liter en één liter.
Er zijn ook blikken van een have liter, één liter en van vijf liter.
Allen met het PDO keurmerk (Protected Designation of Origin). Dit Europese keurmerk garandeert dat de olijfolie traditioneel is geperst en geproduceerd in Kolympari Kreta en dus niet vermengd met andere oliën. Kijk ook eens op www.kolympari-sa.gr

U kunt de prijzen vinden in “onze winkel

onze olijfoliede olijfolie in flessen

Kreta

We hebben er een hele bladzijde aan gewijd. “First Cretan and then Greek” of wel eerst Kretenzer en dan Griek. Dat zeggen veel Kretenzische mensen. Kreta is altijd een beetje apart geweest van Griekenland. Het is ook het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft een hele roerige geschiedenis, omdat het op een punt in de Middellandse Zee ligt wat strategisch heel belangrijk is.


Kloostertuin, Toplou Monastery
Als je een beetje zoekt op internet zul je vinden dat de olijfolie van KreTrap in Agios Nicoloasta al enige jaar wordt uitgeroepen tot de beste ter wereld. Dit komt omdat de olijfboeren hun olie collectief persen, zodat de olijven die hoog in de bergen met weinig water volwassen worden, heel klein en heel smaakvol zijn, en hun olie wordt gemengd met de olie van de olijven van bomen die laag met veel water volwassen zijn geworden, waardoor er weer andere smaaksensaties worden toegevoegd.

Typische Kretenzer vrouw

 

 

 

 

 

 

Ook kan je vinden dat volgens een oud onderzoek, uit de jaren 60 van de vorige eeuw, is gebleken dat Kretenzers één van de gezondste volken van Europa is. En zij worden relatief ook het oudste van Europa.

olijfolie persen met de hulp van een ezel

 

 

 

 

 

 

 

Hun honing, olijfolie en allerlei andere bestanddelen van hun voeding zijn hier debet aan. Als je wel eens naar Kreta op vakantie bent geweest dan weet je toch ook dat hun eten zo goed smaakt? En zou je dan niet al die gerechten thuis willen maken?

tiropita met honingAls kind werd ik ooit gedwongen om een boterham met honing te eten onder het mom van “Het is gezond”. Heel lang luste ik geen honing, totdat ik op Kreta hun Tijmhoning proefde. Tijmhoning van Kreta smaakt zo zacht dat de iedereen die geen honing lust, deze honing wel lekker vindt.

OlijvenpersMolensteen in overblijfsel van molen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu in Nederland, Griekse kruiden mengsels om snel en eenvoudig je lievelingsgerechten van de vakantie thuis klaar te maken. Wij importeren zelf kruiden. Direct van Kreta. Het zijn kant en klare mengsels. Natuurlijk zonder zout. We hebben mengsels voor souvlaki, Griekse salade, vis en andere gerechten. Ook verkopen we tijmhoning, thee en pinda’s met een laagje honing en sesamzaad. We willen recepten en menu-tips geven.
kruidenvrouwtjes onderweg naar de vlakte van Lassithi


Alexandra’s Griekse Producten sponsorde in 2012 het Zoetermeerse Thrillerfestival

5 thoughts on “Mooi Kreta

 1. Beste Alexandra en dochter wij hebben met jullie gesproken op de braderie in Ulvenhout.
  Wij zijn net als jullie echte Kretagangers wij hebben even staan praten en vertelden jullie dat wij ook vrienden hebben in Kreta.
  Wij vertelden ook dat die griekse vriend van ons van die leuke blikjes met griekse kruiden heeft .
  Mocht je er nog belangstelling voor hebben ,dan stuur ik je wat foto’s van de blikjes op per e-mail laat het even weten.
  Groetjes Jose en Peter.

 2. hallo, ik heb bij u een aantal kruidenmixen gekocht maar nu ben ik vergeten hoeveel bv voor de tzazikisaus erin moet was het 1 of 2 theelepeltjes per? alvast dank voor uw antwoord, groetjes wilma

  • Hallo Wilma,
   Bedankt voor je vraag, hier staat ons recept van Tzatziki. http://www.alexandraas.nl/2012/01/30/tzatziki/
   Daarin staat “150 gram Griekse Yoghurt 1 theelepel Tzatziki-Kruiden”. Maar het is altijd persoonlijk, de één houd van sterke Tzatziki en de ander van minder sterk. Wij proberen het altijd uit. Eerst één theelepel en als het dan na tien minuten nog niet goed smaakt naar onze zin doen we er nog een half theelepeltje Tzatiki-kruiden bij.
   Eet smakelijk!
   Alexandra en Rob

 3. Wat een super snelle bezorging!!!! Heel erg bedankt. Het was vanmiddag ook even gezellig, een bakkie koffie. Gelijk even de honing geproefd, aaaaa heerlijk. De scrubzeep is ook een aanrader. Ruikt lekker. Nog heel erg bedankt en tot de volgende keer. Gr Uit Waddinxveen

  • Hallo Adriette,
   Bedankt voor je leuke reactie, het maakt ons altijd heel blij als we tevreden klanten hebben. Daar doen we het voor.

   Hartelijke groeten,
   Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *