Stuur ons een bericht

Ik ben Alexandra, deze foto is genomen op de boot naar Santorini tijdens een vakantie op kreta

Ik ben Alexandra, deze foto is genomen op de boot naar Santorini tijdens een vakantie op kreta

We horen graag of alles lukt op onze website, als dat niet lukt via het onderstaande formulier kan u mailen naar info@alexandraas.nl

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

2 thoughts on “Stuur ons een bericht

 1. hoi alexandra,
  Ik heb je artikel gelezen over zuurkool maken, inmaken dan he?
  Nou heb ik een vraag.

  doe jij dat zelf of heb je het gedaan????
  Maar ook, ik lees overal dat er een melkzuurbacterie in zit die het zuur maakt maar ik lees nergens dat je er melk in moet doen, hoe zit dat????

  ik hoop van je te horen groeten esther.

  • Hallo Esther,

   Ik heb je al een mail gestuurd een tijdje terug maar ik antwoord hier nog eens omdat dan anderen er ook nog wat aan hebben.
   Een melkzuurbacterie die heet gewoon zo, het heeft niks met melk te maken. Of in dit geval niet. Ik weet niet of een melkzuurbacterie iets met melk te maken heeft.

   Wat ik doe is ik maak de kool fijn, met een mes of met een keukenmachine. Dan doe ik het in het zuurkoolvat mix er de kruiden en zout doorheen, en dan stamp ik het vast in het vat, het sap komt er dan uit door het zout. Er komt dan zoveel zout uit dat de kool onder het vocht komt te staan. Vervolgens doe ik er twee dekstenen op, die staan ook onder het vocht. Wat er dus in het vat gaat is alleen kool, zout en kruiden, geen vocht en zeker geen melk. Als na het aanstampen de dekstenen niet onder het vocht komen kan ej een beetje water met zout erbij doen.

   Wat ook belangrijk is, is dat er bij het gistingsproces gas vrijkomt, je moet dus zorgen dat dat gas kan ontsnappen.
   En het is nu niet de tijd om dit uit te proberen want, het vat moet na een paar weken bewaart worden bij een graad of vijf, en hoewel het niet zo heel warm is nu is het toch te warm. 🙂

   Veel succes en als je nog vragen hebt hoor ik het graag.
   Alexandra en Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *