Bruchetta

1         ui, heel fijn gesnipperd
1 á 2   tomaten, heel fijn gesneden
1         teentje knolook heel fijn gehakt
olijfolie
peper
zout
1 eetl. verse peterselie, fijn gehakt

Dit is een eenvoudig Italiaans recept, dat heel gemakkelijk naar eigen smaak is aan te passen.

Meng ongeveer evenveel ui en tomaat met de knoflook, peterselie, peper en zout.
Goed doorroeren.
Doe er de olijfolie naar eigen smaak bij.
Goed roeren en je hebt geserveerd op plakjes stokbrood of ciabatta een heerlijk voor- of bijgerecht.

Met dit recept kun je heel makkelijk “spelen”.
Vervang de peterselie eens voor verse basilicum of een mengsel van peterselie en basilicum.
De plakjes brood kun je ook even roosteren onder de grill of in een broodrooster.
Je kunt hier ook brood van een dag eerder mee opmaken.

Het staat ook leuk als je de stukjes brood met de bruchetta enkele minuten onder de grill legt.
Eventueel met een klein beetje geraspte zachte kaas of gratineerkaas erover.
Binnen ongeveer 5 minuten is een gratineerkaas vaak al mooi bruin, maar dit verschilt erg per oven/grill.
Het staat op tafel erg leuk als je de schaal bruchetta eerst bekleed met een klein beetje in repen gesneden ijsbergsla of garneer de schaal met een andere slasoort.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *