Gestoofde banaan in rodewijn en chocolade, barbeque nagerecht

Barbeque nagerecht

Een heerlijke nagerecht bij een zomerse barbeque
Banaan in rodewijn chocoladesaus, barbeque nagerecht

Je hebt nodig:
– Auminiumfolie
– Bananen, (één banaan per persoon)
– Extra donkere, of extra bittere chocolade
– Droge rode wijn

Neem per banaan een stuk aluminiumfolie, wat twee keer zolang is als de banaan.
Vouw van de folie een bootje, waar de banaan inpast. Vouw de uiteinden omhoog.
Neem nu drie of vier blokjes chocola per banaan.
Doe in elk bootje een banaan, drie of vier blokjes van de chocola en een scheut rode wijn.
De banaan moet half onder de wijn komen te liggen.

Vouw nu het bootje dicht. De uiteindes heb je net omhoog gevouwen zodat de wijn er niet uit kan lopen.
Nu mogen de bootjes met de banaan, rode wijn en chocola op de barbeque
Banaan in rodewijn chocoladesaus, barbeque nagerechtBanaan in rodewijn chocoladesaus, barbeque nagerecht

Na een minuut of twintig heeft de banaan lekker liggen stofen en rode wijn met chocola en is het meeste vocht verdampt. En heb je een heerlijk nagerecht voor na een barbeque. Als het vocht niet snel genoeg verdampt mag je de bootjes op de al wat koude wordende kooltjes leggen, maar pas daarbij op de de banaan niet aanbrand. Ik heb dit zelf alleen de laatste paar minuten gedaan.

Banaan in rodewijn chocoladesaus, barbeque nagerecht

Banaan in rodewijn chocoladesaus, barbeque nagerecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna lekker uitbuiken met de rest van de rode wijn, deze banaan, kan zwaar vallen 🙂

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *