Bloemkool kerrie soep

Bloemkool kerrie soep

Deze soep is een variatie op bloemkoolsoep dit ik al eerder heb gemaakt. Alleen smaakt ze heel anders.
Bloemkool kerrie soep
Ingrediënten:
– Bloemkool kookvocht.
– restje bloemkool
– 1 ui
– een half blok Santen
– verse koriander
– een eetlepel kerrie
– twee flinke eetlepels bloem
– peper en zout naar smaak
– groente bouillonblokje naar smaak

Het begin van het recept is bijna hetzelfde als bij de bloemkoolsoep,
Schil en snipper de ui, fruit deze glazig in een paar eetlepels olijfolie. Als de ui glazig begint te worden mag de kerrie erbij. Als je dit even laat bakken, komt de smaak van de kerrie naar buiten. Dit doen veel koks om de gebruikte kruiden beter tot hun recht te laten komen. Ik heb zelf voor dit gerecht een hete kerrie gebruikt, maar gebruik zelf vooral een kerrie waarvan je weet dat het een lekkere kerrie is. Kerrie is een mengsel van kruiden, en elke kerrie is anders. Ze zijn er van heel mild tot heel heet, of pedis zoals ze in de Indonesische keuken zeggen.  Dus wil je een milde soep gebruik je een milde kerrie, wil je een hete soep dan gebruik je een hete kerrie, zoals bijvoorbeeld kerrie madras.

Bloemkoolsoep

Als het mengsel van kerrie en ui even heeft staan bakken kunnen de eetlepels bloem erbij. Roer dit tot een stevige egale massa. Vervolgens mag beetje bij beetje het bloemkool kookvocht bij dit mengsel. Begin met een paar eetlepels kookvocht, in het begin kleine hoeveelheden en dan mag het steeds meer ineens worden. Maar belangrijk is het om steeds het mengsel tot een egale massa te roeren, zonder klontjes.

Als alle kookvocht erdoor zit mag het mengsel zachtjes koken. Het mengsel moet nu een dunne gebonden soep zijn. Als je het te dik vindt mag er wat water of melk bij. Nu mag er de santen bij, santen is het vruchtvlees van een kokosnoot. Makkelijk te vinden bij onze grootgrutter :). Laat de santen oplossen in de zachtjes kokende soep. Ook het restje bloemkool mag in de soep. Proef nu wat er nog bij de soep moet. Misschien een bouillonblokje en wat peper en zout. Hou er rekening mee dat in het kookvocht al zout zat waarschijnlijk. Vlak voor het opdienen mag er de fijngemaakte verse koriander in. Koriander is een sterk smakend kruid, wat snel overheerst. Doe er voorzichtig mee en kijk wat je zelf het lekkerst vindt.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *