Spruiten met kaassaus ovenschotel

Spruitjes ovenschotel

Spruitjes één van de meest besproken groente van Nederland. Heel vaak hoor je ik lust geen spruitjes. Maar ze zijn ZO lekker. Spruitjes zijn één van de lekkerste groentes die we hebben.

Spruiten ovenschotel

Dit recept is voor vier personen.
Wat heb je nodig:

  • 500 gram spruiten
  • een ui
  • een ei
  • 200 ml. zure room
  • 200 gram geraspte belegen of pittige kaas
  • peper en zout

Maak de spruiten schoon. Je snijdt het stronkje eraf en vervolgens haal je de buitenste bladeren er af. Vervolgens zet je ze op met ruim koud water en een ui, die je schoon hebt gemaakt en door midden hebt gesneden. Spruiten kook je gaar in ongeveer twaalf minuten. Spruiten ovenschotelGiet de spruiten af in een vergiet, haal de ui eruit. Die helpt volgens mijn oma tegen het opboeren.
Nu doe je de spruiten in een ovenschaal, spreidt ze mooi uit.

Tijdens het koken van de spruiten maak je de kaassaus. Doe hiervoor de zure room met de kaas in een kom, samen met wat peper en zout. Roer dit door elkaar. Je kan het nu nog proeven, kijk of er genoeg smaak aanzit, eventueel nog peper en zout toevoegen. Nu roer je ook het ei door de saus.

Nadat de spruiten in de ovenschaal liggen spreidt je de kaassaus over de spruiten.

Spruiten ovenschotel met kaassausSpruiten ovenschotel met kaassaus

Zet de schaal vier tot vijf minuten in de oven onder de gril. Laat daar de kaas een beetje gratineren. Het is klaar als de kaas goudbruin gebrand is. Maar LetOp! Onder de gril brand de schotel snel aan.
Geef er gebakken aardappels bij en je hebt een heerlijke schotel op tafel.
Spruiten ovenschotel met kaassaus

4.00 avg. rating (60% score) - 1 vote

One thought on “Spruiten met kaassaus ovenschotel

  1. Ik heb de meegekookte uien weer meegebakken met de aardappels. en voor de saus heb ik als basis pepersaus genomen. Heeeerlijk. En bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *