Gevulde zoete punt paprika

Je kent het vast wel, je hebt in de koelkast groente liggen en het moet op.
Vandaag had ik twee van die rode zoete punt paprika’s en ze moesten op. Dus ik zuig een recept uit mijn grote duim.
Gevulde zoete punt paprika

  • twee zoete punt paprika’s
  • 150 gram zachte roomkaas, bijvoorbeeld monchou
  • een ei
  • twee uien
  • gerookte paprika uit een pot
  • 125 gram champignons
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

voorbereiding: 15 minuten
bereidingstijd: 1 uur (zonder de oven baktijd, het gerecht gaat ongeveer 30 min. in de oven)
Je bent ongeveer 15 minuten bezig met dit gerecht, alleen het bakken van de uien en de champignons duurt lang, maar daar hoef je niet bij te blijven.
Gevulde zoete punt paprika
Snij de uien in stukken, ik hou van grof gesneden ui. Maar als je zelf liever fijn gesneden ui hebt mag dat ook. Ik laat deze carameliseren. Dat wil zeggen ik laat de uien op een laag pitje bakken net zolang tot ze donkerbruin zijn. Ondertussen bak ik de champignons in een ander pannetje. Als de uien klaar zijn doe ik de champignons bij de uien.
Dan neem ik een flink stuk gerookte paprika uit de pot, snij deze in stukjes, ik doe de roomkaas erbij en het ei. Als het champignon ui mengsel wat is afgekoeld doe ik het bij het kaasmengsel en dat roer ik tot een egaal mengsel.Gevulde zoete punt paprika

De puntpaprika’s was ik, ik snij de steel eraf en dan snij ik ze in de lengte doormidden. Kijk daarbij naar hoe ze een beetje mooi uitkomen als je ze laten gaat vullen. Ik haal de zaadstengels eruit. Ik leg de vier helften in een ovenschaal met wat olijfolie. Daarna vul ik met een dessertlepel de puntpaprika’s met het kaas-uien mengsel.

Gevulde zoete punt paprika
Als garnering gooi ik er wat paprika poeder op en ik dek het af met aluminiumfolie. In een oven van 215 graden laat ik dit 20 minuten bakken, dan haal ik de folie eraf en laat het dan nog 10 minuten bakken tot de kaas een beetje bruin begint te kleuren.

Dit is een heerlijk voorgerecht voor als je pasta eet. Neem slechts een halve paprika per persoon, anders heeft je eter geen plek voor het hoofdgerecht meer 🙂

Gevulde zoete punt paprika

5.00 avg. rating (70% score) - 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *