Tiropita

Voorbereidingstijd: 10 á 15 minuten
Een bijgerecht bij elk Grieks diner of ’s avonds bij een borrel
Je maakt er twee á drie per persoon, de hier onder omschreven hoeveelheid is voor 30 á 40 Tiropita’s
Tipopita's, Alexandraas.nl

  • 75 gram Feta
  • Een flinke eetlepel Ricotta
  • een ei
  • peper en zout naar smaak
  • Een pak bladerdeeg
  • Bakpapier

Kruimel de feta
Roer de Feta door de Ricotta
Doe er peper en zout door naar smaak, nu kan je het nog proeven,
Vervolgens mag het ei er doorheen, we raden je af het mengsel nu nog te proeven.
Tipopita's, Alexandraas.nl

Snij nu de plakken bladerdeeg in vieren. Neem zoveel plakken bladerdeeg als je denk nodig te hebben. Elke plak geeft vier Tiropita’s, en ze zijn het lekkerst als ze dezelfde dag warm uit de oven worden gegeten. Dus als je over hebt zijn de de volgende dag niet meer lekker.

Neem een kwart van een plak bladerdeeg, leg er een theelepel van je Feta, ricotta mengsel op en sla het plakje nu diagonaal dicht. Plak de twee helften goed op elkaar zodat het kaasmengsel erin zit opgesloten. Zo maak je het aantal Tiropita’s wat je wilt en je zet wat je over hebt in de koelkast voor de volgende dag. Een Grieks diner bestaat nu eenmaal uit een aantal gerechten waardoor het heel moeilijk is een afgepaste hoeveelheid voor één dag te maken.

Tipopita's, Alexandraas.nl

Gebruik altijd bakpapier in de oven

Bak de Tiropita’s nu in een voorverwarmde oven op 180 graden, ze bakken in ongeveer 15 tot 20 minuten mooi bruin. Leg ze te bakken op bakpapier.

Je kan ook ongebakken Tiropita’s in de koelkast wegzetten of invriezen.Tijdens het invriezen mogen de Tiropita’s elkaar niet raken, leg er bakpapier tussen anders gaan ze verkleven.

Tipopita's, Alexandraas.nl

4.00 avg. rating (55% score) - 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *