Ouzo

Ouzo is een heerlijk koud drankje, wat we in Nederland koud drinken uit een borrelglas. In Griekenland als je daar op een terras een ouzo bestelt loop je de kans dat je de ouzo krijgt in een longdrinkglas met daarin ijs of water. Het is een anisette drankje.

Hoe het precies gemaakt wordt weet ik niet, maar ik weet wel hoe het lekkerst is om te drinken. Bij een Grieks diner mag het niet ontbreken.
In Nederland bewaren sommige mensen de ouzo in de vriezer zodat hij echt ijskoud is. Er komen dan schilfers in de ouzo. Het kan zijn dat je dat lekker vind. Wij bewaren altijd een aantal borrelglaasjes in de vriezer speciaal voor de ouzo
Borrelglaasjes in de vriezer voor de ouzoNu zijn er in Nederland een paar soorten ouzo te krijgen, en wij vinden er twee lekker genoeg om te noemen. Dat is Helenas Ouzo, en Number 12.
Number 12 heeft een rood met wit etiket en Helenas Ouzo zie je hieronder.
Helenas Ouzo

3.00 avg. rating (50% score) - 1 vote

7 thoughts on “Ouzo

 1. Hallo,

  Vinden jullie Tsantali ouzo niet de moeite waard om te noemen? Ik vind die namelijk erg lekker.
  Zouden jullie kunnen aangeven waarom jullie Ouzo 12 en Helenas beter vinden? Ben benieuwd. Misschien ga ik naar aanleiding van jullie antwoord Helenas wel kopen. 😉

  Groetjes, Sjoerd

 2. Hallo Sjoerd,

  Bedankt voor je bericht. Alles is natuurlijk een kwestie van smaak. En het lijkt wel of Ouzo in het algemeen lekkerder is als je in Griekenland bent.

  Tsantali Ouzo is ook een lekkere Ouzo, echter hij lijkt dikker of stroperiger te zijn. Ik denk dat hij voller van smaak is. Als ik me goed herinner is deze ook het langste te koop in Nederland. Als je kijkt naar kwaliteit prijs verhouding dan is Helenas goed van smaak en het goedkooptste van deze drie en Tsantali het duurste.

  Yammas!
  Rob

  • Hallo Jeanne,

   Vroeger bewaarden wij wel eens een fles Ouzo in de vriezer, maar die bevroor niet. Wel kwamen er schilfertjes in de ouzo. De smaak veranderde daardoor ook wat. Sommige mensen vinden dat wel smakelijk. Die schilfers zijn bepaalde bestanddelen die zich gaan scheiden van de rest. Nadat we de ouzo uit de vriezer haalden gingen deze schilfers niet weg. Tegenwoordig bewaren we een aantal kleine glaasjes in de vriezer. En de ouzo gewoon op kamertemperatuur of in de koelkast.

   Yamas
   En Hartelijke groeten,
   Rob

 3. Hallo ouzo genoten, ik haal de ouzo in duitsland bij de EDEKA supermarkt.
  De prijs die ik hier in holland moet betalen is nog al veel vergeleken over de grens.
  Bij de TOOM in duitsland zullen ze hem ook wel hebben.

  Ze hebben bij de Edeka ouzo met blauw en rood etiket.
  De rode is Pantelis Ouzo en smaakt echt lekker, probeer eens een dagje uit te plannen en
  neem 4 a 5 flessen mee. Je zal zien dat je de benzine of diesel eruit hebt.

  Succes met proeven….. ps ik bewaar jagermeister in de vriezer

 4. Goeie tip,
  Ik ga het zeker een keer proberen, ik moet vaak naar een groothandel ik het zuiden van Nederland, dan is een kleine de-tour zo gemaakt.

  YAMAS!
  Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *