Gevulde reuze champignon

gevulde champignons

gevulde champignons

Een heel makkelijk recept. En heel lekker bij of voorgerecht.
Per persoon 1 grote champignon
Voor de vulling
– Huttekase
– Zure Room of Creme fraiche
– Gerookte paprika (in een pot)
– Klein gesneden lente ui
– Verse peper
– Zeezout
– Olijfolie
– Paprikapoeder

reuze champignons

reuze champignons

Hoeveel je nodig hebt hangt er natuurlijk af van hoeveel champignons je wilt vullen, maar je hebt van alles maar heel weinig nodig.

Vet een bakblik of ovenschaal in met olijfolie waar alle champignons in passen. Doe naar smaak wat verse peper uit een molen en wat zout op de bodem. Laat nu ook de over voorverwarmen op 180 graden.
Maak nu de champignons schoon, borstel de aarde eraf, haal de steel eraf, en zorg dat de hoed van onder schoon is. Gebruik geen water om ze schoon te maken, dan zuigen ze te veel water op.
Leg ze nu naast elkaar, met de bolle kant onder, in de braadslee.

Ikzelf vul de champignons met alles wat ik in de koelkast vind waarvan ik denk dat het er lekker bij smaakt. Ik had een keer gecarameliseerde uien, een klein laagje daarvan in de hoed en vervolgens de rest van de vulling is ook bijvoorbeeld een prima combinatie.

reuze champignons met hutte kase

reuze champignons met hutte kase

Maar laten we ons aan de ingredienten houden. Maal wat verse peper in de hoed, en wat zout, maar echt heel weinig! Vervolgens een paar stukjes lente ui, een stukje gerookte paprika, een theelepel zure room.
Dan vul je de hoed verder op, zodat alles afgedekt is, met HutteKase. Nu strooi je ter decoratie wat paprika poeder over de HutteKase.

 

reuze champignons met hutte kase

reuze champignons met hutte kase

Zet de braadslee met de champignons in de over op halve hoogte. Na twintig minuten zijn ze klaar. De paprika moet wat donkerder zijn geworden en de HutteKase wat droger.

Dit is een bijgerecht, wij hebben dit bijvoorbeeld gegeten op oudejaars avond. Maar je kan ook zoiets geven op een verjaardagsfeest. Zes van deze gevulde reuze champignons heb ik in vijf minuten gemaakt.

4.00 avg. rating (60% score) - 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *