Gevulde eieren

Gevulde eieren

– 6 Eieren
– Mayonaise
– Ketchup (gewone, dus geen Curry)
– Paprikapoeder
– Lente UI

Met zes eieren heb je straks 12 halve gevulde eieren.

Kook de eieren hard. Ik gebruik altijd een elektrische eierkoker, en heb dus geen idee meer hoelang een eitje moet koken om hard te worden. Dus kook de eieren op je eigen manier hard. De moeten koud zijn, dus het beste kan je de eieren een dag van te voren koken en in de koelkast zetten.

Pel de eieren, snijdt ze via de lange kant, door midden. Let daarbij op waarde dooier zit en probeer zo te snijden dat de dooier een beetje mooi in het midden van het halve ei zit. Doe nu de dooiers in een klein kommetje. Doe er nu een halve eetlepel mayonaise bij een kwart eetlepel ketchup. Een half theelepeltje paprikapoeder.

vulling Gevulde eieren

vulling Gevulde eieren

Mix nu met een staafmixer alles door elkaar. Met een staafmixer krijg je een hele egale eigeel-mengsel-massa. Heb je geen staafmixer dan kan je het eigeel ook prakken met een vork. Dan blijft het wat korrelig, wat voor de smaak niks uitmaakt. Het mengsel moet een lekker smeuïg dik mengsel zijn. Proef of je het lekker vind en of je denkt dat er nog wat bij kan. Als je tevreden bent over het mengsel dan kan je het in de eiwitten gaan doen. Ik werk zelf vaak met twee lepels. Heb je echter een spuitzak of iets dergelijks dan komt het er mooier uit te zien. Maar let op, ik heb een keer de dure koekjesspuit van mijn vrouw stukgemaakt toen we nog geen staafmixer hadden. De spuit raakt verstopt als je geen staafmixer hebt gebruikt.

Als garnering strooi je wat paprikapoeder over de schaal met eieren. Vervolgens knip je wat peterselie fijn en die staat er ook leuk op.

Met 6 eieren ben ik ongeveer 10 minuten bezig. Dit gerecht doet het goed op feestjes, ook dit eten wij vaak met oudejaarsavond.

Een variatie op het eigeel mengsel is dat je er een 4 a 5 cm van het wit van een lente ui doorheen doet, voor het staaf-mixen. En je kan ook de mayonaise vervangen voor crème fraîche.

Dit recept heb ik geleerd van een oom toen ik een jaar of 16 was. (Dit jaar, 2012, wordt ik 50) Het is dus een oud familierecept. 🙂

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *